Controleren ademhaling bij baby.
Controleren ademhaling bij baby. Foto: Hans Driessen

Informatieavond over kinderongelukken

Algemeen

MILLINGEN - In samenwerking met GGD Gelderland-Zuid Nijmegen verzorgde de ehbo-vereniging Millingen aan de Rijn / Kekerdom op maandagavond 23 januari een informatieavond over ongelukjes bij baby, peuter en kleuter in de kantine op sportpark De Hove. 

Deze interessante thema-avond werd geopend door Alex Janssen, voorzitter en ehbo-instructeur. Na het openingswoord werd het aanwezige publiek in kleine groepjes ingedeeld om zo, in carrouselvorm, de diverse stands met ehbo-ers af te gaan. De aanwezigen konden levensecht oefenen van ehbo-situaties zoals kinderreanimatie op een kleine pop, baby of kleuter en met een AED. 

Het belangrijkste is wel, dat je weet wat je moet doen en 112 bellen. Met dankzegging aan Michelle van Wichen van GGD Gelderland-Zuid werd rond 21.00 uur deze thema-avond over kinderongelukken beëindigd. De bezoekers waren tevreden over de vele en nuttige informatie, de gevarieerde wijze en hoe een en ander werd uitgelegd en toegelicht door de ehbo-ers. Voor (meer) informatie over hulpverlening, basisopleiding ehbo of Reanimatie / AED kunt u kijken op www.ehbomillingenkekerdom.nl of contact opnemen met Alex Janssen 06 - 10434247.


ehbo vereniging Millingen aan de Rijn / Kekerdom.

Uitgelicht

Digitale krant