Het Damsco Quartet.
Het Damsco Quartet. Foto: Damsco

Concert Damsco Quartet kerk Mook

Algemeen

MOOK - Op zondag 12 februari treed in de kerk van Mook het Damsco Quartet op. Het bestaat uit: Nata Roinishvili (Georgië) – Viool, Daniel Leenders (Nederland) - Viool, Yuxin Chen (China) – Altviool, Manon Leroux (Frankrijk) – Cello.  

Het Damsco Quartet is een opkomend, veelbelovend strijkkwartet, gevestigd in Amsterdam. Het viertal speelt pas sinds 2022 samen en heeft in korte tijd de podia bestormd. Hun eerste optreden op het festival Forbidden Music Regained werd geprezen. Hierna volgden cd-opnames van het strijkkwartet van Henriëtte Bosmans voor uitgeverij Donemus. Deze opnames worden gelanceerd op streamingdiensten als Spotify en Apple Music. Het kwartet heeft onder andere les gehad van Dmitry Ferschtman en was te horen in een eigen item op Concertzender Actueel. Op YouTube is de opname reeds beschikbaar.

De musici hebben  vier verschillende  nationaliteiten. Het repertoire van het kwartet focust dan ook voor een groot deel op werken uit de verschillende herkomstlanden. Het programma bestaat namelijk uit werken van Felix Mendelssohn, Antonín Dvorák, Henriëtte Bosmans (NL), Maurice Ravel (Fr) en van de Georgische componist Sulkhan Tsintsadze.

Het concert vindt, zoals gebruikelijk, plaats in de kerk van Mook, op zondag 12 februari om 20:00 uur. Voor meer informatie en kaartjes à 20 euro, zie: kamermuziekmookenmiddelaar.nl.

En als u van Eric Vloeimans (trompet) houdt, zet dan vast zondag 21 mei in de agenda. Hij komt dan met Jörg Brinkmann (cello) naar Mook (20:00 uur). Kaartjes zijn al op de boven genoemde site beschikbaar.

Uitgelicht

Digitale krant