Spanning aan het eind van de avond. Links Piet de Leeuw en naast hem matchwinnaar David Norris.
Spanning aan het eind van de avond. Links Piet de Leeuw en naast hem matchwinnaar David Norris. Foto: Huub Blom

Schakers SV Mook winnen

Algemeen

MOOK - Onlangs traden vijftien 15 schakers van de SV Mook aan in Wijchen. De inzet was de wisselbeker. De onderlinge vriendelijke wedstrijd wordt bijna elk jaar door Het Kasteel gewonnen. Ook dit jaar blijft de beker in Wijchen staan. 

De SV Mook verloor de wedstrijd met 6½ - 8½. Maar belangrijker waren de resultaten op de eerste acht borden. De wedstrijden telden mee voor de regionale competitie, waarin Mook de koploper is. Aan deze eerste acht borden won Mook met 5-3 en staat hiermee weer een stuk steviger aan kop. Jorg Benningshof opende met een solide remise waarna Huub Blom Mook op voorsprong zette door het eindspel goed uit te spelen. Frans Hazenberg voegde er nog een overwinning aan toe. Wim Gielen ging met een klein voordeel het eindspel in, maar het was onvoldoende voor de winst. 

Niek van Diepen wist wel te winnen. De voorsprong liep hiermee op tot 4-1. Maar het werd nog spannend! Maarten Kwaaitaal kon het niet bolwerken tegen een sterke tegenstander en toen Piet de Leeuw zich in een gewonnen stelling liet foppen door een fraai dame-offer, hing alles af van de laatste partij. Daarin had David Norris al een keer remise aangeboden. Dat werd door zijn opponent afgeslagen, omdat deze moest winnen om nog een gelijkspel te bereiken. De stelling van David was zo goed dat deze, ondanks de tijdnood, sterke zetten bleef doen en won.
Aan de borden 9 tot en met 15 kon een remise van Emiel Laurant en een winstpartij voor Henk van Zuijlen worden genoteerd.

Uitgelicht

Digitale krant