Spelmoment 2022.
Spelmoment 2022. Foto: S. Kroes

Internationaal voetbal: Fons Kuhnen Cup 2023

Algemeen

HEUMEN - In Heumen vindt op 27 en 28 mei voor de 40e maal de internationale jeugdvoetbal happening plaats. Deze keer is het toernooi vernoemd naar Fons Kuhnen.

De Fons Kuhnen Cup 2023. De in september 2022 overleden Fons Kuhnen was een sympathieke medeorganisator vanaf de eerste editie in 1982. 

De overgebleven organisatoren zijn druk bezig om de Fons Kuhnen Cup waardig te laten verlopen. Er wordt weer gevoetbald in alle leeftijdscategorieën en er hebben zich al deelnemers gemeld uit Denemarken, Duitsland, Engeland en uiteraard deze regio. Wellicht ook nog teams uit België, daar zijn we nog mee in onderhandeling.

Tijdens het toernooi worden er acties gehouden ten bate van de stichting Mijn Liefste Wens. Deze stichting heeft een duidelijk doel: Het ondersteunen van projecten, die gericht zijn op het welzijn van het zieke kind in de drie Nijmeegse ziekenhuizen. SV Heumen vindt dat zieke kinderen die steun verdienen.

Vrijdagavond 26 mei worden de eerste buitenlandse gasten al ontvangen en organiseert SV Heumen een gala-avond met verkiezing sportman/sportvrouw van het Jaar.              
Zaterdagavond 27 mei zijn er om 19.00 uur de Mijn Liefste Wens Games: een spelcircuit voor Jeugd tot en met 12 jaar. Vanaf 20.00 uur is het feest, een speciaal feestcomité organiseert een feest ter ere van de 40e editie.

Op zondagavond 28 mei vindt er om 19.00 uur de Erewedstrijd plaats: Deense gasten (ouders/begeleiders) uit Vallensbaek spelen een 7 tegen 7 wedstrijd tegen de Heumense gastheren. Daarna wordt deze happening officieel afgesloten in het clubhuis door de voorzitter van SV Heumen.  

Al deze activiteiten zijn gratis te bezoeken op sportpark De Toppenberg. Indien teams nog willen deelnemen, mail naar: p.wijnakker@hetnet.nl.

Uitgelicht

Digitale krant