Opleidingsorkest VenV onder leiding van Marjolijn van der Lee.
Opleidingsorkest VenV onder leiding van Marjolijn van der Lee. Foto: Vereniging zelf

15 april Muziek met Muziekvereniging Vlijt en Volharding Heumen

Algemeen

HEUMEN - Op 15 april zal muziekvereniging Vlijt en Volharding uit Heumen zichzelf weer met een ‘luchtig’ voorjaarsconcert kunnen presenteren aan het publiek. Vorig jaar moesten we in verband met het weer naar binnen verhuizen. We hopen dit jaar het concertje in de buitenlucht bij café Kanaalzicht te kunnen houden. Mocht het slechter weer zijn, dan vindt de uitvoering binnen plaats.

Na ons geslaagde nieuwjaars-brunch concert afgelopen januari zijn we weer met een aantal nieuwe muziekstukken aan de slag gegaan. We repeteren nu zowel voor ons vakantieconcert (nog ver weg; 2 juli) als voor ons voorjaars/oud ijzer concert op 15 april. Met dit concert willen we tevens aandacht vestigen op onze jaarlijkse oud ijzer actie die een week later plaats vindt. De opbrengst daarvan is cruciaal voor het voortbestaan van onze vereniging.

Optreden jeugd

Het concert zal worden geopend door onze jeugd. Na een heel drukke voorbereiding (ook in samenwerking met de St. Jorisschool uit Heumen) kan nu ook onze jeugd zich aan het Heumens publiek presenteren. We werken momenteel zowel met een opleidingsorkest als met een kleine slagwerkgroep. Zij hebben allemaal individueel les van professionele muziekdocenten en spelen daarnaast ook samen. Een aantal van deze muzikanten zullen ook een tweetal stukken met het grote orkest meespelen. De muziek daarvoor is speciaal voor hen uitgekozen. Voor de slagwerkers is het, bij met name de ouderen bekende muziekstuk Drumbo van stal gehaald. Zowel het opleidingsorkest als het grote orkest van muziekvereniging Vlijt en Volharding staan onder leiding van dirigente Marjolijn van der Lee.

“Wij nodigen iedereen van harte uit op zaterdag 15 april om 15.00 uur bij café Kanaalzicht in Heumen. Wij blazen dan samen met onze jeugdige muzikanten het voorjaar in. Het staat een ieder vrij om dan ook te genieten van een hapje en/of drankje. Het terras is geopend. Wie weet werkt het aanstekelijk en wilt u ook mee gaan doen. Wij kunnen nog veel muzikanten gebruiken, dus u bent bij ons van harte welkom. Kom anders eens kijken op onze repetitieavond. Wij repeteren op dinsdagavond van 19.45 uur tot 22.00 uur in ons eigen VenV-gebouw achter verenigingsgebouw Terp in Heumen, waarna we altijd nog even gezellig ‘napraten’.”

Uitgelicht

Digitale krant