Nordic Walken in de mooie bossen van Berg en Dal.
Nordic Walken in de mooie bossen van Berg en Dal. Foto: Kwiek Actieve Leefstijl

Kwiek start cursus Nordic Walking

Algemeen

BERG EN DAL - Kwiek Actieve Leestijl organiseert dit voorjaar weer Nordic Walking Technieklessen in de prachtige, heuvelachtige bossen in omgeving Nijmegen, Berg en Dal en Groesbeek.

Nordic Walking is een uitstekende sport voor diegenen die graag buiten willen zijn. Door tijdens het lopen gebruik te maken van Nordic Walking stokken wordt he bovenlichaam ingezet, neemt de snelheid van lopen toe en wordt ongeveer 90 procent van je spieren gebruikt. Ook is het energiegebruik gemiddeld 30 procent hoger dan bij stevig wandelen. De conditie kan hierdoor sterk worden verbeterd; onder andere uithoudingsvermogen, coördinatie en balans nemen toe. Nordic Walking is dus een effectieve manier om tijdens het lopen je lichaam te trainen.  

Bij Kwiek vindt Nordic Walking plaats op fitnessniveau of op gezondheidsniveau. Fitte lopers kunnen intensiever lopen en voor mensen met verschillende lichamelijke klachten kan Nordic Walking een prima alternatief zijn. Onder leiding van docenten die hiervoor zijn opgeleid, traint u samen met anderen in de bossen in de omgeving van Nijmegen, Berg en Dal en-of Groesbeek. Samen lopen motiveert, zorgt voor gezelligheid en na de les is er de mogelijkheid om gezamenlijk koffie of thee te drinken. 

Na afloop van de technieklessen mag u gratis meelopen tot en met augustus in een van de verschillende wandel- of trainingsgroepen van onze vereniging Kwiek Actieve Leefstijl.

De leden zijn op vrijdagmiddag 24 en 31 maart, 7, 14 en 21 april. Tijd: 13.30 - 14.45 uur.  Locatie: Hotel Erica, Molenbosweg 17, Berg en Dal. Voor meer informatie en aanmelden: mail naar kwiekal@kpnmail.nl en kijk op www.kwiekactieveleefsstijl.nl

Uitgelicht

Digitale krant