Pastoor Miedema in Mook aan de Maas.
Pastoor Miedema in Mook aan de Maas. Foto: Iegte de Jong

Het Midzomernachtfestival volgens pastoor Theo Miedema: Ontdekken, ontmoeten en verbinden met muziek

Algemeen

MOOK - Stel je een mooie zomeravond voor op de langste dag van het jaar in een prachtige omgeving. Je bent buiten en vanuit verschillende plekken klinkt muziek. Je loopt verder om te luisteren, in een oud kerkje, op een pleintje, of in de kroeg om de hoek. Je ontdekt nieuwe muziek en ontmoet verschillende mensen. Zo stelt pastoor Miedema zich een midzomerfeest met muziek voor. Zijn ervaring komt uit Italië, maar dit keer zal de prachtige omgeving ons eigen Mook zijn.

Op 21 juni vindt namelijk in Mook het Midzomernachtfestival plaats waar in de kerk, op de pleinen en in het Môks café muziek te horen zal zijn. Om rustig te kunnen rondstruinen, is daarbij een markt met mooie spullen en genoeg te eten en drinken voor een heerlijke avond.

Al tijdens zijn stage op bezoek bij de paters Oratorianen in Oxford werd pastoor Miedema gegrepen door de verbinding tussen muziek en liturgie. Tussen het oude en het nieuwe. Tussen professionele koren en publiek dat meezingt. Dat werd daar zó prachtig uitgevoerd dat hij zich voornam een dergelijke Vesperdienst zelf te gaan leiden. In Mook gaat die Vesperdienst er komen, met hopelijk nóg een verbinding: tussen parochianen en nieuw publiek, waarbij iedereen nadrukkelijk uitgenodigd wordt om mee te zingen met de psalmen die horen bij 21 juni. Helaas kan pastoor Miedema de dienst niet zelf leiden, maar hij heeft in pastoor Kessels een waardige vervanger gevonden.

Kom ontdekken en ontmoeten, kijken, luisteren en meezingen op woensdag 21 juni in de kerk van Mook, op de pleinen rond de kerk en in de kroeg om de hoek. Tijd: 17.00 uur tot middernacht - www.midzomernachtmuziek.nl.

Uitgelicht

Digitale krant