Twee emmertjes water halen, twee emmertjes pompen...
Twee emmertjes water halen, twee emmertjes pompen... Foto: H.Tjalsma

Spetterend speelplezier bij het moederkindhuis

Algemeen

GROESBEEK - De zandbak was al populair bij de peuters en kleuters van het moederkindhuis. Nu is er een grondwaterpomp met waterbaan en speeltafel bij gekomen om het speelplezier nog groter te maken. Dit waterspel is geschonken door de protestantse gemeente Groesbeek en stichting Zorg voor Twee ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van het moederkindhuis.             

In 2013 openden Harold en Margriet Tjalsma de deuren van een vernieuwend zorgconcept: een gezinshuis voor moeder en kind. Inmiddels hebben 67 moeders, 6 vaders, 85 kinderen voor langere of korte tijd in het moederkindhuis in Groesbeek gewoond. De moeders komen soms vrijwillig, maar er zijn ook situaties waarin Jeugdbescherming zorgen heeft. Gedurende het verblijf worden de opvoedcapaciteiten in kaart gebracht en wordt er geholpen bij het aanleren van nieuwe vaardigheden. In vier fases gaan moeders steeds zelfstandiger aan de slag en na ongeveer een jaar wordt er uitgekeken naar een nieuwe plek om te wonen met daarbij passende begeleiding.

Enkele gezinnen wonen nog steeds in de buurt en komen zo nu en dan langs voor een kopje thee. Zo kunnen deze kinderen ook genieten van de speelmogelijkheden in en om het moederkindhuis. Het is wel raadzaam om een setje schone kleren mee te nemen, want met water en zand blijf je niet altijd schoon. En gelukkig lukt het de kinderen steeds beter om zelf te water te pompen als mamma even geen zin meer heeft.

Uitgelicht

Digitale krant