Boom van Verbinding bij de Buurtkoffie in Malden

Algemeen

MALDEN - De Oekraïense kunstenaars Tatiana Rylina en de Vughtse Carola Mokveld, willen door middel van het werken met kunst, mensen samenbrengen. Samen werken aan de Tree of Connection (De Boom van Verbinding). De boom heeft een grote symbolische betekenis in veel culturen.  

De boom van verbinding, is met deelnemers samen gemaakt vanuit de botanische printtechniek op textiel. Vervolgens kan iedereen daarmee helpen er bladeren, maar inmiddels ook beestjes aan te borduren. Daarmee geeft men vorm en betekenis aan verbinding en acceptatie voor eenieder in deze wereld. Inmiddels kan iedereen ook deelnemen aan het kunstproject. 

Beiden kunstenaars zullen 30 mei aanwezig zijn bij de Buurtkoffie. De organisatie is in handen van Joke Hanegraaf. “Mee borduren, vroeger borduurden wij onze uitzet, weet u het nog? Randjes op de lakens en tafelkleden. Is het al even geleden dat u geborduurd heeft? En zou u het weer eens willen proberen? Kom dan zeker dinsdagmiddag 30 mei en 6 juni naar de Buurtkoffie en lever een persoonlijke noot aan de ‘Boom van Verbinding’. De materialen om te borduren zijn aanwezig.

De Buurtkoffie is dinsdags van 14.00 tot 16.00 uur in MFC Maldensteijn, Kerkplein 8, Malden. De eerste consumptie is gratis, aangeboden door de stichting Arnold Uleyn. De tweede consumptie is voor eigen rekening (niet verplicht). De stichting is er om de eenzaamheid van de ouderen tegen te gaan. 

Het doel van de Buurtkoffie is een paar uurtjes gezelligheid, waar vriendschappen ontstaan. “Aarzel niet en zet die stap bij ons over de drempel, en borduur mee dinsdagmiddag 30 mei en 6 juni aan het project ‘De Boom van Verbinding’”, aldus Tini en El.

Uitgelicht

Digitale krant