Drukte tijdens jubileumconcert fanfare Wilhelmina.
Drukte tijdens jubileumconcert fanfare Wilhelmina. Foto: Peter Hendriks

Fanfare Wilhelmina Groesbeek sluit jubileumweekend af met grandioos concert

Algemeen

GROESBEEK – In de rij stonden de muziekliefhebbers zondagmorgen te wachten om in de feesttent te komen om te gaan genieten van het jubileum concert ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan. 

De nieuwe dirigent Geert Nellen had in een vrij korte tijd er een grandioos concert neergezet. De muzikanten, de vier solisten Tijn Willems, Susan Remers, Wido Fleuren en Suzanne Coppens kregen evenals het jeugdkoor Mikado van de volle tent menigmaal de handen op elkaar. 

Na het succesvolle concert volgde een drukbezochte receptie en moest het bestuur van de oudste vereniging van Groesbeek menige hand schudden. Achter in de feesttent was een unieke fotocollectie te bewonderen over de geschiedenis van fanfare Wilhelmina. 

Na de receptie waren het de zusterverenigingen fanfare Jubilate Deo en Edelweisz, die het jubileumweekend definitief afsloten met twee marsen gespeeld door hen en Wilhelmina.
Het jubileumweekend begon op Hemelvaartsdag tijdens het Tranendal tussen de Heuvels. Vrijdag 19 mei volgde een kindertheater en muziekeducatie. Zaterdag 20 mei was de seniorenmiddag met Groesbeekse artiesten en ’s avonds een feestavond.

Uitgelicht

Digitale krant