Afbeelding

Dauwboulen in de middag...

Algemeen

LEUTH - Op hemelvaartsdag (18 mei) werd er op de nieuwe banen van de Vriendenkring te Leuth het jaarlijkse toernooi Jeu des Boules gespeeld door de PV. Leuth. Voorheen stond dit bekend als Het Dauwboulen, maar gezien toen het vroege aanvangsuur (06.00 uur) was het door de tanende belangstelling toch beter een en ander te verplaatsen naar de middag.

Dit keer dus op de middag, met een redelijk goed weer, hetgeen te merken was aan de deelnemende spelers. Er werd weer met verve gestreden om de te scoren punten, wat na twee gespeelde partijen een viertal spelers opleverde die twee partijen winst hadden en dus aanmerking zouden mogen komen voor de prijzen.

Na de laatste ronde leverde dat inderdaad vier spelers op die inmiddels drie partijen winst hadden, wat betekende dat het aantal pluspunten de doorslag moest geven voor de plaatsen 1, 2 en 3.

De uitslag: 1e Rieky Groothuizen 3 partijen winst + 20 pnt.,  2e Trees Tissen 3 partijen winst  +18 pnt. en 3e Marijke Voerman 3 partijen winst +14 pnt. De poedel- of wel aanmoedigingsprijs ging naar Riek Seegers.

Al met al weer een geslaagd toernooi door de PV. Leuth, met dank aan de sponsor van de prijzen en de service van de Stichting Triangel.

Uitgelicht

Digitale krant