Maike van Rooij, voorzitter en het langstzingende lid van de Cantantes. (foto: Cantantes)
Maike van Rooij, voorzitter en het langstzingende lid van de Cantantes. (foto: Cantantes) Foto: Cantantes

De Cantantes, enthousiast, veelkleurig en meerstemmig!

Algemeen

MOOK - Nu alle optredens van het Midzomernachtfestival bekend zijn, zetten we er weer één alvast in de spotlights: De Cantantes.

De Mookse zanggroep Cantantes heeft de coronaperiode overleefd en zingt weer uit volle borst. Liduin Stumpel is de dirigent van dit vrouwenkoor en zij begeleidt vol enthousiasme de 25 vrouwen, veelkleurig en vooral meerstemmig. 

Het repertoire van de Cantantes is divers. Van kerkelijk tot werelds, van canons tot vierstemmig, van bittere ernst tot grote vrolijkheid. Het koor kent een lange geschiedenis. Ooit, het is zeker 40 jaar geleden, werd dit koor opgericht als uitloper van het kinderkoor dat in de Mookse kerk te horen was. Maike van Rooij zong als kind al in het kinderkoor, begeleidde een paar jaar later het kinderkoor en richtte daarna, met enkele anderen, de Cantantes op. Maike is muzikaal, ze speelt gitaar en fluit en ze zingt, zoals sommige fans dit zeggen, als een nachtegaal. De Mookse nachtegaal. Bij afwezigheid van de dirigent pakt ze met het grootste gemak de directie van het koor over en zorgt ze voor een fijne repetitie.

De Cantantes zullen tijdens het Midzomernachtfestival te horen zijn in de kerk, één van de vier muzieklocaties. Bekijk het tijdschema op www.midzomernachtmuziek.nl om te zien wie wanneer precies waar speelt of zingt.

“Vrijwilligers die op woensdag 21 juni met een kleiner of groter taakje willen helpen met de organisatie van het festival kunnen we nog heel goed gebruiken. Laat ons dat graag weten met een mailtje naar info@midzomernachtmuziek.nl.”

Uitgelicht

Digitale krant