Alara Adilow komt naar Nijmegen voor de reeks Ontmoet De Dichter….

Algemeen

NIJMEGEN - In de bekende kleinschalige setting van het Poëziecentrum met gespreksleider Wim van Til zal de dichter vragen beantwoorden en uiteraard voordragen. Alara Adilow (1988) is afkomstig uit Somalië. 

Ze woont nu in Amsterdam. Zij debuteerde met Mythen en stoplichten (2022 Prometheus Amsterdam). Haar poëzie heeft een sterk associatief karakter. De lijst thema’s is eindeloos: homoseksualiteit, uitbuiting, misbruik, drugs, slavernij, stoplichten, transgender, alcohol en seks.
Volgens Maurice Broere (juni 2022 op Meander) ‘Een wonderlijke bundel die de lezer best moeite kost om te ontraadselen...Je krijgt de indruk dat het er allemaal in een keer uit moet…’, maar concludeert hij ‘Het blijft een veelbelovend debuut met eigentijdse thema’s.’
Maria Barnas op de site van Prometheus: ‘Met een fijnzinnig taalgevoel weet Alara Adilow een scherpe reflectie op het hedendaagse leven te bezielen met een liefde voor het fabelachtige. Dit is poëzie die de lezer altijd een stap vooruit is. Een genot om te lezen.’

In 2019 haalde Alara Adilow de finale van het NK Poetry Slam. Ze publiceerde onder andere in De Gids, Het liegend konijn, De Revisor en Tirade. Zij werkt nu aan haar debuutroman ‘Naald van de zon’.

10 juni 14:00 - 16:30 uur; entree 10,00 euro. Het ticket is tevens een kortingsbon voor een bundel uit de Tekoopkast.

Uitgelicht

Digitale krant