Wilt u ook als vrijwilliger bijdragen aan de Maldense kerk, stuurt u dan gerust een e-mail met uw contactgegevens naar locatiemalden@h3eenheid.nl..
Wilt u ook als vrijwilliger bijdragen aan de Maldense kerk, stuurt u dan gerust een e-mail met uw contactgegevens naar locatiemalden@h3eenheid.nl.. Foto: H. Antonius Abtkerk, Malden - Theo van der Heijden

Parochiespeld voor Theo van der Heijden uit Malden

Algemeen

MALDEN - De H. Antonius Abtkerk in Malden is één van de locaties van de parochie Heilige Drie-eenheid. Vieringen en andere activiteiten in de kerk zijn mogelijk dankzij vele vrijwilligers die in en rond kerk en kerkhof veel werk verzetten. Hun werk wordt zeer gewaardeerd. 

Pastoor Harald Spiertz heeft dit tijdens het parochiefeest op 4 juni benadrukt en heeft Theo van der Heijden onderscheiden met de parochiespeld vanwege zijn inzet voor en betrokkenheid bij de H. Antonius Abtkerk. 

Theo staat altijd klaar als er zich iets onverwachts voordoet zoals het opruimen bij recente vernielingen, inbraak en wateroverlast in de kerk. Hij is een waardevol lid van de Maldense Locatieraad en is contactpersoon voor de Eritrese geloofsgemeenschap Malden die voor hun vieringen gebruik maakt van de kerk.
Hij is een ‘sleutelfiguur’ die waar nodig ook als hulpkoster optreedt. Hij opent en sluit de kerk voor de wekelijkse vieringen, voor lezingen of concerten. Zijn technische vaardigheden beperken zich niet tot een kapotte schakelaar of stopcontact. De verouderde verwarming kreeg in de laatste winter zijn volle aandacht waardoor hij de kerk menig verwarmingsmonteur bespaard heeft. Hij regelde dat er heaters kwamen in de ijskoude sacristie en dagkapel.
Op zijn initiatief werd een eigentijdse mobiele muziekinstallatie aangeschaft, die kan zorgen voor een mooie muzikale ondersteuning. Op zijn dagelijkse wandeling loopt hij bijna altijd even langs de kerk om te zien of alles in orde is.

Kortom: Theo is een zeer waardevolle vrijwilliger voor de Maldense geloofsgemeenschap. Theo heeft de parochiespeld meer dan verdiend.  

Uitgelicht

Digitale krant