Nieuwe Lentemarkt Rijk van Nijmegen

Algemeen

MALDEN - Op zaterdag 10 juni bruist het op Landgoed Grootstal van de initiatieven van inwoners en ondernemers die werken aan een duurzame, zelfvoorzienende samenleving. Een samenleving waar consumenten en producenten elkaar kennen, dus weg van de anonimiteit. Professor Bob de Wit, grondlegger van Society 4.0, verzorgt om 11.00 uur de keynote lezing.

Deze Nieuwe LenteMarkt brengt initiatieven samen zodat je als bezoeker een mooi overzicht krijgt van wat er allemaal al is om een andere samenleving te creëren. Onder andere op het gebied van voedsel, energie, gezondheid en lokaal geld. Op deze dag komen deze initiatieven samen zodat je een mooi overzicht krijgt van hoe je een lokale burgersamenleving met elkaar kunt bouwen. Door bestaande initiatieven te verbinden kun je samenwerken op basis van vertrouwen. De Nieuwe LenteMarkt maakt de nieuwe beweging zichtbaar en laat zien dat er een positief perspectief is. De initiatiefnemers onderzoeken samen hoe we een regionale economie van en voor de mensen zelf, samen met lokale ondernemers en organisaties kunnen realiseren.

De LenteMarkt biedt een bonte mengeling van kraampjes, lezingen, eten en drinken en workshops. De markt is gratis toegankelijk. De tickets voor de lezing zijn € 7,50 in de voorverkoop en € 10 aan de zaal. 

Meer informatie en aanmelden: www.rijkvannijmegen4th.nl Adres: Landgoed Grootstal, St. Jacobsweg 13 Malden. Tijd: 11.00 - 17.00 uur.

Uitgelicht

Digitale krant