Iegte de Jong:
Iegte de Jong: "Ja, volgend jaar weer!" Foto: Gerie van der Land-Zijderveld

Festival Midzomernachtmuziek Mook groot succes!

Algemeen

PLASMOLEN - Iegte de Jong uit Plasmolen is er nog een beetje beduusd van! Vrolijk lachend zegt ze: “Het was nóg leuker en nóg mooier dan ik had gehoopt. Ja, echt een groot succes; dat werd het dankzij het heerlijke weer en de meer dan vijfhonderd (!) mensen die op een of andere manier een bijdrage hebben geleverd. Hartverwarmend! En niet te vergeten dankzij de vele bezoekers. Een heerlijk feest van verbinding. En de andere dag al die leuke reacties en foto’s op Facebook, hartstikke leuk. Ja, volgend jaar weer.”

Zowel in Frankrijk als in Canada maakte Iegte een 21 juni Midzomernachtmuziekfestival mee. “Dat vond ik zo gezellig en inspirerend. Dacht toen, waarom hebben we niet zo’n feest in Nederland?” Langzaam rijpte haar plan. Links en rechts zei ze tegen mensen dat ze zo’n ongedwongen muziekfestijn voor groot en klein ook wel in Mook en Middelaar zou willen. En voor ze het wist waren er meer mensen die wilden aanhaken. 

Dat resulteerde in een geweldige muziek- en marktavond in kerkdorp Mook. Langs de Maas aan de voet van Parochiekerk Sint-Antonius Abt en onder toeziend oog van Kiste Trui op het Raadhuisplein en rondom ’t Môks Café werd het een spektakel waar zowel muzikanten als bezoekers volop van genoten.

Zo’n festival voorbereiden en organiseren is een hele klus. Daarom gaat Iegte nu al aan de slag voor editie twee. Zij zoekt mensen die commissietaken willen uitvoeren. Iets voor jou? Kijk op  www.midzomernachtfestival.nl naar de diverse mogelijkheden of bel: 06 42124867.

Uitgelicht

Digitale krant