Studiekring in Malderburch

Algemeen

MALDEN - Sinds enkele jaren is er in verpleeghuis Malderburch een studiekring. Deze staat open voor geïnteresseerde bewoners, maar ook voor ouderen die in de gemeente Heumen thuis wonen. De belangstelling wisselt uiteraard, maar gemiddeld genieten acht à tien luisteraars van onze verhalen, vergezeld van beelden en soms muziek. Die ‘onze’ zijn Adri Altink en Ida Olivers-Bouvrie, die met veel plezier hun toehoorders een interessant uurtje bezorgen.

“De naam studiekring is wat misleidend. Bij gewone studiekringen leveren deelnemers immers zelf een bijdrage, maar onze toehoorders hoeven alleen maar te genieten… We komen eens in de veertien dagen bij elkaar, op maandagmorgen van 11.00 uur tot ongeveer 12.00 uur.  Veel onderwerpen zijn al aan bod geweest de afgelopen tijd uit de schilderkunst, muziek, geschiedenis, letterkunde enzovoort. 

Wij zoeken iemand die ons team van twee wil komen versterken. Iemand die er net als wij van geniet om af en toe een presentatie te geven. Onderwerpen kiezen we zelf; soms ook naar aanleiding van een vraag van een bezoeker. Je bent eenmaal in de acht weken aan de beurt. Elke presentatie smeren we namelijk uit over twee keer.

Ben je nieuwsgierig geworden? En wil je graag eens vrijblijvend aanschuiven? Meld je dan  bij: Ida Olivers-Bouvrie, 024-3586435, Mobiel: 06- 51847743.”

Uitgelicht

Digitale krant