Compliment voor mantelzorgers in Berg en Dal

Algemeen

BERG EN DAL - De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor een (chronisch) ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. 

Met het mantelzorgcompliment steekt de gemeente hen graag een hart onder de riem. Het mantelzorgcompliment bestaat uit een cadeaubon van vijftig euro. Iemand die langdurig ziek is, in de gemeente Berg en Dal woont en verzorgd wordt door een naaste kan het compliment aanvragen voor zijn/haar mantelzorger.
Het aanvragen van het compliment kan digitaal via het formulier op de website www.mantelzorgbergendal.nl(externe link). Aanvragen kan alleen van 2 oktober tot en met 10 november. Aanvragen na 10 november kunnen niet meer meegenomen worden. Het compliment wordt in de eerste helft van december uitgereikt.

Voor wie is het mantelzorgcompliment? Degene die verzorgd wordt kan het compliment aanvragen voor zijn/haar mantelzorger als hij/zij in de gemeente Berg en Dal woont.
(De mantelzorger: geeft de zorg onbetaald; helpt meer dan 8 uur per week over een periode van meer dan 3 maanden; verleent de hulp als naaste, dus niet als professional.)

Maximaal één1 compliment

Een aanvrager kan maximaal 1één compliment aanvragen. Een mantelzorger kan maximaal 1 compliment krijgen. Ook kunnen er niet meerdere complimenten op één adres zijn.

Vrijwilligers kunnen helpen bij het aanvragen. Het compliment kan alleen digitaal worden aangevraagd. Aanvragen kan niet telefonisch, per post of per mail. Kan degene die verzorgd wordt het compliment niet zelf digitaal aanvragen? Dan kan iemand anders dat voor hem/haar doen. Meer informatie: www.mantelzorgbergendal.nl.

Uitgelicht

Digitale krant