Afbeelding
Foto: Bep Kooloos

Beweegtuin Millingen is weer gestart

Algemeen

Na de zomervakantie zijn we weer volop aan het buitensporten. Op woensdag om 14.30 uur en op donderdag om 10.00 uur staan de coaches van de beweegtuin voor senioren wekelijks weer klaar op Sportpark de Hove in Millingen aan de Rijn. Het begrip senioren ruim nemen, want soms komt er ook wel eens een kleinkind, neefje of nichtje meesporten.

Alle jongere en oudere senioren kunnen meedoen!

Wat we doen in zo’n uurtje bewegen? Eerst op fijne muziek het lichaam een beetje losmaken, eigenlijk net als bij Nederland in Beweging, maar dan heerlijk buiten.

De gemeente heeft fijne beweegtoestellen geplaatst, waar we in groepjes om beurten op trainen.

Daarnaast doen we op het sportveld allerlei spelletjes, waar ook iedereen aan mee kan doen en voor de liefhebbers doen we vervolgens wat grondoefeningen. Ook die zijn niet moeilijk, maar neem daarvoor wel een yogamatje mee.  

Iedereen kan overal aan meedoen, je hoeft geen sportachtergrond te hebben. Je doet mee aan datgene wat je kan en fijn vindt. De sfeer is vriendelijk, iedereen hoort er meteen bij. En het is helemaal gratis. De coaches zijn vrijwilligers die er plezier in hebben.

Bij echt slecht weer mogen we, een beetje aangepast, sporten in de kantine.

Na afloop kunnen we weer gezellig koffie, thee of iets anders (op eigen kosten) met elkaar drinken in of buiten de kantine.

Wees dus welkom in de Beweegtuin op Sportpark de Hove. Trek gym- of sportschoenen aan en kom eens proefdraaien. Je hoeft je niet aan te melden.

Uitgelicht

Digitale krant