Afbeelding

Met de fiets vlot, comfortabel en gezond door Berg en Dal

Algemeen

BERG EN DAL - Berg en Dal is een prachtige gemeente waar je heerlijk kunt fietsen. Fietsersbond Berg en Dal zet zich in om dat zo te houden en verder te verbeteren.

De afgelopen maanden inventariseerden de actieve leden van de Fietsersbond- samen met bewoners van Berg en Dal knelpunten en verbetermogelijkheden in de verschillende dorpen van de gemeente.

Een aantal belangrijke zaken uit de rondgang:
Veiligheid fietsers bij oversteken van provinciale en grote wegen op verschillende plekken in de gemeente, schoolroutes, een aantal krappe rotondes, fietspaden/landwegen en dijken.
Mogelijkheden voor betere verbindingen: doortraproutes en ‘auto te gast’ straten, onder andere Millingen naar Nijmegen, Groesbeek naar Nijmegen, Kleve/Beek naar Nijmegen en vice versa.
(Achterstallig) Onderhoud: onder andere aan landbouwwegen, bermen en bij grensovergangen.
Betere infrastructuur: zoals (bewaakte) fietsenstallingen, bredere fietspaden in verband met drukte.

In de actualiteit baart het de Fietsersbond ernstige zorgen dat de beschikbaarheid pont in Millingen in het naseizoen nog niet gegarandeerd is en dat de aanpak van de gevaarlijke oversteek over de provinciale weg bij de Notre Dame in Ubbergen ook dit schooljaar nog niet goed geregeld is. Kwetsbare verkeersdeelnemers lopen hier en elders nog steeds groot risico!

Natuurlijk zien we ook de verbeteringen die gerealiseerd worden: bijvoorbeeld verbeterde fietspad aan de Hubertusweg, situatie rondom de basisschool in Beek. Maar op meer plaatsen is actie nodig!

We hebben alle knelpunten en mogelijkheden in een interactieve kaart opgenomen die we binnenkort met de gemeente en wellicht de provincie gaan bespreken.

Hebt u als inwoner nog aanvullingen dan horen we dat als Fietsersbond Berg en Dal graag: Contact FB Berg en Dal: b.cuijpers@chello.nl. We gaan nu snel in gesprek met de gemeente en wethouder Ria Barber.

(Actief) Lid worden kan ook zie: www.fietsersbond.nl. Wat u direct zelf kunt doen: Achterstallig onderhoud kunt u ook als fietser direct melden bij de gemeente via https://berg-en-dal.jouw-omgeving.nl/meldingbuitenruimte.. U kunt uw melding aan de gemeente ook telefonisch doorgeven via ttelefoonnummer 14024. 

Uitgelicht

Digitale krant