Kranenburgse en Beekse schooljeugd bij herdenking in Beek.
Kranenburgse en Beekse schooljeugd bij herdenking in Beek. Foto: René Hendriks

Scholieren Beek en Kranenburg herdenken Operatie Market Garden

Algemeen

BEEK – Vrijdagmiddag 15 september hebben 62 leerlingen van basisschool Biezenkamp hebben samen met leerlingen van de Euregio Real Schüle uit het Duitse Kranenburg de 79e jaarlijkse herdenking van Operatie Market Garden herdacht bij het Lt. John P. Foly monument aan de Verbindingsweg. 

Toon de Jong voorzitter van Stichting Reünie Paratroopers heette de kinderen welkom, waarna wethouder Ria Barber een toespraak hield. Leerlingen Lucie, Sara, Ilse, Noor en Maxime hun lazen een oorlogsverhaal over de oorlog voor. Hierna werden er bloemen op het monument gelegd. In de voormiddag had Toon de Jong op school uitleg gegeven over de oorlog.
Onder begeleiding van de leerkrachten en leden van de Beekse Stichting Reünie Paratroopers gingen de scholieren naar de plaatsen waar de gevechten tijdens Operatie Market Garden hadden plaats gevonden, de ‘Duivelsberg’. Bij pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg werd geluncht.

De officiële herdenking bij het monument was zondagavond 17 september om 20.00 uur bij het Lt. John P Foly-monument aan de Verbindindsweg, waar burgemeester Slinkman een krans legde namens de bevolking van Berg en Dal.

Uitgelicht

Digitale krant