Leerlingen Biesenkampschool groep 8 geven adoptie door aan groep 7. (foto: Peter Hendriks)
Leerlingen Biesenkampschool groep 8 geven adoptie door aan groep 7. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Herdenking Market Garden in Beek

Algemeen

BEEK – Zondagavond 17 september werd traditioneel de Operatie Market Garden herdacht, georganiseerd door de Stichting Reünie Paratroopers bij het Lt. John P Foley plantsoen aan de Verbindingsweg. 

De Amerikaanse ambassade was vertegenwoordigd Chief Warrant Bill Nation en namens Engeland was Brigadier David Pack aanwezig en eveneens de color Guards van de 82ste Airborne Division. De indrukwekkende ceremonie werd geopend door Toon d Jong (voorzitter van de stichting) gevolgd door toespraken van burgemeester Slinkman van Berg en Dal en de waarnemend burgemeester van Kranenburg mevrouw Baumann-Matthäuss. 

Er werden bloemen en kransen gelegd door burgemeester Slinkman namens de bevolking van Berg en Dal, plaatsvervangend burgemeester van Kranenburg, Koningspaar schutterij BUB, Wiel Lenders directeur Vrijheidsmuseum, KNA, Ehbo, leerlingen Notre Dame des Anges, leerlingen Biesenkampschool en de stichting Airborne Vrienden en anderen. 

De adoptie van het monument werd overgedragen door de leerlingen van de Biezenkampschool van groep 8 naar groep 7. Enkele leerlingen van dezelfde school lazen hun eigen verhaal over de oorlog voor.

Uitgelicht

Digitale krant