Lotgenotengroepen Marikenhuis

Algemeen

NIJMEGEN - Het Marikenhuis is een centrum voor mensen die geraakt zijn door kanker. Je kunt deelnemen aan diverse activiteiten. Binnenkort starten er weer verschillende lotgenotengroepen. 

In een lotgenotengroep ontmoet je mensen die in dezelfde situatie zitten als jij. We steunen elkaar en bieden een veilige ruimte om onze soms lastige verhalen te delen. Onze lotgenotengroepen worden begeleid door twee zorgvuldig opgeleide vrijwilligers van het Marikenhuis.We bieden diverse groepen: voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met borstkanker; voor mannen met prostaatkanker; voor naasten en voor nabestaanden. Ook is er een algemene lotgenotengroep en een groep voor mensen die niet meer beter worden.

De lotgenotengroepen zijn besloten en bestaan uit maximaal zes deelnemers, die tussen de 6 en 8 keer samenkomen. Zodra de groep gestart is komt er niemand meer bij. Je kunt je wel altijd aanmelden, dan zorgen wij dat je aan de eerstvolgende lotgenotengroep deel kunt nemen.

Aanmelden 

Je kunt je aanmelden via www.marikenhuis.nl. Na aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Alle bijeenkomsten vinden plaats in het Marikenhuis, Slotemaker de Bruïneweg 163, Nijmegen. “Wij vragen een eigen bijdrage van 2,50 euro  per bijeenkomst.

Open inloop

Naast alle activiteiten staat de deur voor je open van maandag tot en met donderdag van 13.00 – 16.00 uur. “Heb je behoefte aan een luisterend oor, wil je de sfeer proeven of ben je benieuwd wat je hier kunt doen? Kom gerust langs voor een kop koffie of thee. Je bent welkom.”

Uitgelicht

Digitale krant