Voorzitter Ton van Raaij heet iedereen welkom tijdens presentatie Millings Jaarboek.
Voorzitter Ton van Raaij heet iedereen welkom tijdens presentatie Millings Jaarboek. Foto: Peter Hendriks

Eerste Millings Jaarboek voor Bas van der Hoeven

Algemeen

MILLINGEN – Zaterdagmiddag was de presentatie van het Millings Jaarboek niet in de vertrouwde locatie van De Gelderse Poort maar in het schuttersgebouw van OEV 1 (De Natte). 

Deze 26ste editie gaf opnieuw een kijkje in de rijke historie van Millingen. Vragen zoals ‘Welke jonge Millingenaar is er ontvoerd geweest?’, ‘Waarom schreven Australische kranten een verhaal over een van de directeuren van de werf?’ En wie maakte de beste dansmuziek in de polder? Al deze vragen werden beantwoord in het dikke Millings Jaarboek 2023. 

Het was een bijzonder gezellige bijeenkomst met diverse presentaties. Bas van der Hoeven had een indrukwekkend interview met Andreas Hetfeld, de maker van ‘Het Gezicht van Nijmegen’, het Romeins masker dat sinds 2020 op het Stadseiland in Nijmegen staat. Daarnaast is hij de maker van de buste van Gerard Philips. Beide kunstwerken zijn op de werf in Millingen vervaardigd. 

Buutreedner Gerard van Kuijk zorgde tijdens de presentatie voor een humoristisch tintje met zijn buut. Namens de gemeente Berg en Dal was burgemeester Slinkman aanwezig. Hij prees de samenstellers van het Millings Jaarboek. Direct na het officiële gedeelte was het Millings Jaarboek 2023 al te koop voor 19,50 euro en vanaf nu bij Hebbes en Primera in Millingen.

Uitgelicht

Digitale krant