Drumles in groep 8.
Drumles in groep 8. Foto: Esther Pieters

Burgemeester Minses met enthousiasme verwelkomd op basisschool De Komeet in Malden

Algemeen

MALDEN - Maandag 20 november ontving basisschool De Komeet in Malden een bijzondere gast: burgemeester Minses van de gemeente Heumen. Het bezoek bood de burgemeester de gelegenheid om een kijkje te nemen in het dagelijkse schoolleven. Een hoogtepunt van het bezoek was de drumles van muziekdocent Olaf.

Minses begon zijn bezoek met een uitgebreide rondleiding door de school door twee leerlingen uit groep 7. Onder toeziend oog van groep 4 deed de burgemeesters zijn ambtsketting om. In de ketting bleken steentjes te zitten van alle scholen uit de gemeente. 

Tijdens de rondleiding kwamen we ook langs één van de biebjes. De burgemeester was blij dat zijn lievelingsboek er ook bleek te staan: ‘Kruistocht in spijkerbroek’ van Thea Beckman. Na de rondleiding nam hij deel aan het kringgesprek met de kleuters. Een aantal kleuters herkende hem van de intocht van Sinterklaas in Malden de dag ervoor.

Vervolgens sloot de burgemeester zich aan bij de gymles van de groepen 6, die werd verzorgd door studenten van de ALO. De burgemeester kon zo de mogelijkheden van de prachtige gymzaal ervaren en de interactie met zowel leerlingen als studenten aangaan. Daarna nam hij deel aan de muziekles van groep 8. Vol enthousiasme deed hij mee met de drumsessie. 

Directeur Esther Pieters van basisschool De Komeet uitte haar waardering voor het bezoek: “We zijn vereerd dat burgemeester Minses de tijd heeft genomen om onze school te bezoeken en deel te nemen aan verschillende activiteiten. Zijn betrokkenheid bij het onderwijs waarderen wij zeer.”

Uitgelicht

Digitale krant