Jacques van Mourik - Jonge vrouw met oorbel. (foto: Fred Pinckers)
Jacques van Mourik - Jonge vrouw met oorbel. (foto: Fred Pinckers) Foto: Fred Pinckers

Expositie ‘De keus van de vrijwilliger’ in KunstLokaalMook

Algemeen

MOOK - ‘De keus van de vrijwilliger’ is een combinatie-expositie met werken uit de collectie van Stichting Jacques van Mourik en beeldhouwwerk van de hedendaagse kunstenaar Ine de Cock.

Alle vrijwilligers van Stichting Jacques van Mourik is gevraagd een werk uit de collectie te kiezen. Een werk waar ze om wat voor reden dan ook ‘iets mee hebben’. De gekozen schilderijen, grafiek en tekeningen zijn te bezichtigen tijdens de expositie.
Logischerwijs, want zoveel mensen zoveel smaken, is ‘De keus van de vrijwilliger’ een divers gebeuren van verschillende stijlen, kunstenaars en technieken. Bij elke keuze wordt toegelicht waarom voor het betreffende werk gekozen is.

Daarnaast zal er beeldhouwwerk van de hedendaagse kunstenaar Ine de Cock te zien zijn. Zij is aanwezig op 10 december, 14 januari en 11 februari.
‘Ik laat mij graag inspireren door de natuur, vogels hebben mijn speciale belangstelling. In mijn werk ligt de nadruk op lichaamstaal en balans. Contrasterende gladde en ruwe oppervlakten kenmerken mijn beelden. In deze expositie toon ik naast geabstraheerd vormgegeven vogelbeelden ook mensfiguren in steen.’

Looptijd expositie: alle zondagen vanaf 3 december tot en met 25 februari van 12.00 – 16.00 uur. Op 24 en 31 december is KunstLokaalMook gesloten.

Uitgelicht

Digitale krant