Erik Weijers overhandigt de cheque aan Anke en Monique.
Erik Weijers overhandigt de cheque aan Anke en Monique. Foto: Joop Verstraaten

Gemeente Berg en Dal ondersteunt actie Van Anke en Monique voor ALS

GROESBEEK – Wethouder Erik Weijers heeft zondagmiddag in de nieuwe hal Gym Groesbeek aan de Mies een cheque van 500 eurooverhandigd aan Anke en Monique overhandigd voor 3 FM Serious Request voor ALS.

In 2012 is hun moeder Anni op 58-jarige leeftijd overleden aan ALS en 5 jaar later hun oudste zus Sandra (37). In 2017 hebben de beide zussen Anke en Monique het team Sanni opgericht om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek en medicijnen voor deze vreselijke ziekte.

Zij hopen met de komst van het Glazen Huis in Nijmegen - waarvan de opbrengst ook is voor de stichting ALS – zoveel mogelijk geld op te halen dat zij naar heet Glazen Huis kunnen brengen. Momenteel is er al ruim 5.000 euro bij elkaar gebracht en met de cheque van de gemeente Berg en Dal loopt het bedrag al tegen de 6.000 aan.

Wethouder Weijers prees de zussen voor hun inzet om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte waarbij zij hun moeder en oudste zus hebben moeten verliezen. Zondagmiddag vonden er in de Gymhal Groesbeek nog diverse acties plaats, die geld op hebben gebracht voor dit goede doel.