Fraude met consumptiebonnen voor de SOK-tent in kiem gesmoord

Algemeen

GROESBEEK – Voor het tweede jaar op rij hebben individuen getracht valse consumptiemunten voor in de SOK-tent in omloop te brengen. Vorig jaar was het iemand die de munten probeerde te bestellen en dit jaar werd tweemaal een poging gedaan. 

In beide gevallen is de poging in de kiem gesmoord doordat de leveranciers bij het SOK navraag heeft gedaan of het klopt dat er namens het SOK meerdere bestellingen waren gedaan. Het SOK is blij dat de poging om illegale munten in omloop te brengen niet geslaagd is. 

De daders hebben niet in de gaten dat ze op deze manier het carnavalsfeest kunnen verpesten. Gelukkig hebben de leveranciers aan de bel getrokken. Het SOK heeft de politie in kennis gesteld van het voorval. De politie is inmiddels op de hoogte van namen van diegenen, die de illegale munten wilden bestellen, zij krijgen binnenkort bezoek.

Voor het SOK is dit een reden om te kijken naar een nieuw betalingssysteem, dat minder fraudegevoelig is. Wat nu al duidelijk is; de SOK-munten tijdens het Schlagerfestival in januari 2025 zullen niet meer hetzelfde zullen zijn als tijdens het carnaval in de SOK-tent. Het barpersoneel is tijdens de carnaval extra alert en kijkt of er alsnog valse munten in omloop zijn. Mocht dat wel het geval zijn zal direct de politie worden ingeschakeld, aldus een woordvoerder van het SOK.

Uitgelicht

Digitale krant