Marijke Hanegraaf wandelt Nijmeegse poëziewandeling

Algemeen

NIJMEGEN - De gids leidt de deelnemers door de benedenstad van Nijmegen langs vaak historische plekken waar dichters inspiratie vonden voor een gedicht. Nu eens is het gedicht gematerialiseerd tot literair baken, dan weer gaat het om een heel andere connectie. 

Zo belt de gids aan bij de Nijmeegse dichter Hans Rothuizen en wordt de wandelgroep in zijn achterommetje uitgenodigd waar hij poëzie voordraagt opgedragen aan zijn overleden poes Lapje De gedichten worden voor zover niet gematerialiseerd voorgelezen. Over de haltes onderweg krijgt men achtergrondinformatie.

De wandeling start om 11.00 uur vanuit het Poëziecentrum. De gids is Marijke Hanegraaf. Wilt u iets vieren? De wandeling kan met een eigen groep ook op een andere tijd aangevraagd worden. Informeer of er een gids beschikbaar is.

Graag aanmelden via poeziecentrumnederland@gmail.com. Voor 10,00 euro krijgt men de bijbehorende gedichtenbundel (inclusief routekaartje) en de gids.

De gids van vandaag (17 februari), oud-stadsdichter Marijke Hanegraaf, heeft elke donderdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur poëziespreekuur in het Poëziecentrum. Tijdens het spreekuur neemt Marijke een op een je gedichten met je door. Via pcnspreekuur@gmail.com kun je een afspraak met haar maken.

Uitgelicht

Digitale krant