Mortiergranaat op Kerkplein Breedeweg

Algemeen

BREEDEWEG – Maandagmorgen is tijdens de werkzaamheden tijdens het vergroenen van het kerkplein in Breedeweg een mortiergranaat boven de grond gekomen. De werkzaamheden werden direct stilgelegd en het personeel is op afstand gehouden. 

De politie heeft direct de Explosieve Opruimingsdienst uit Soesterberg gewaarschuwd die met toeters en bellen ter plaatse kwam. Daar troffen ze een Duitse 8 centimeter mortiergranaat aan die nog intact bleek. Het oorlogstuig werd door de specialisten in veiligheid gesteld en is op de springlocatie De Buter tot ontploffing gebracht, eveneens de granaat klein kaliber die op de Derdebaan is aangetroffen. 

De woordvoerder van de Exlosieve Opruimingsdienst liet weten dat men met toeters en bellen naar de Breedeweg is gekomen omdat het projectiel in het centrum naast een drukke weg is aangetroffen. “Daarom konden wij geen enkel risico nemen.” Nadat het oorlogstuig geruimd was, konden de werknemers van Elbers Groen uit Cuijk hun werkzaamheden op het Kerkplein hervatten.

Uitgelicht

Digitale krant