‘Hoe blijf ik overeind’ in Groesbeek en Leuth

Algemeen

GROESBEEK - ‘Hoe blijf ik overeind’: Twee informatieve bijeenkomsten in Groesbeek en Leuth over het voorkomen onnodig letsel door van vallen. Met veel bruikbare tips en adviezen...

Hoe maak je het huis veiliger? Hoe kun je degene voor wie jij zorgt stimuleren op een veilige manier te bewegen? Wat is een verantwoorde manier van bewegen, ook als je ouder bent en/of minder mobiel? Het antwoord op deze vragen en een test om je valrisico in te schatten waarin je persoonlijk advies krijgt, komen aan bod tijdens deze informatiebijeenkomst.

De valrisicotest is aan de hand van de ‘Smart floor’ , een loopmat, waarop allerlei functies en stabiliteit gemeten worden. Doe mee en ontvang je persoonlijke score.
Ook kun je vragen stellen over langer zelfstandig te kunnen blijven wonen.

De middag wordt verzorgd door Miel Fransen en Hanneke Klievink van Mantelzorg Berg en Dal en Osama Arrogi, de Senioren Beweegcoach van Sportstimulering Berg en Dal. Er zijn geen kosten aan verbonden.

De bijeenkomst is donderdag 21 maart 14.00 - 16.00 uur in De Mallemolen, Kloosterstraat 11 in Groesbeek en maandag 25 maart 19.00 - 21.00 uur in Kulturhus, Haafakker 25 in Leuth.

“In Nederland sterven jaarlijks senioren als gevolg van een val in huis. Elke 4 minuten belandt een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een valongeval. Dit is slechts 10% van het totaal aantal valongevallen van ouderen. De gevolgen van een val zijn enorm, zowel in persoonlijk leed als maatschappelijke zorgkosten. Een valongeval heeft veel impact op de zelfredzaamheid van ouderen, het langer thuis kunnen wonen en de kwaliteit van leven.”(bron Valpreventie bij ouderen | VeiligheidNL)

Aanmelden

Wil je graag komen? Aanmelden kan tot en met 17 maart via een mail naar info@mantelzorgbergendal.nl of per telefoon 085 0406066. Meer informatie over Mantelzorg Berg en Dal is te vinden op www.mantelzorgbergendal.nl.

Uitgelicht

Digitale krant