Met een ludieke schaar worden de drie units feestelijk geopend. (foto: Joop Verstraaten)
Met een ludieke schaar worden de drie units feestelijk geopend. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Agora-onderwijs neemt drie tijdelijke units feestelijk in gebruik

Algemeen

GROESBEEK – Woensdagmiddag heeft wethouder Erik Weijers van de gemeente Berg en Dal de drie units voor het Agora-onderwijs officieel in gebruik genomen. In de units worden 70 leerlingen in de leeftijd van 10- tot 15 jaar van de onderbouw van het Agora onderwijs in gehuisvest. Tot voor kort waren deze leerlingen gehuisvest in de kelder van De Mallemolen. 

Leerling Bas van der Linden sprak anderhalf jaar geleden wethouder Eric Weijers hier op aan en liet weten dat er in de kelder weinig of geen daglicht aanwezig was en daarnaast was er te weinig ruimte, daar moet iets mee gebeuren, aldus Bas. Dat had Bas niet tegen dovemans oren gezegd, want nu anderhalf jaar later staan er drie tijdelijk units waar zes coachgroepen in gevestigd zijn. Het is een grote ruimte en toch zijn de groepen gescheiden en dat is het unieke van deze tijdelijke oplossing voor tenminste drie jaar. 

De 12-jarige Anneloes van Beek zij in haar openingswoordje dat Agora in het Grieks ‘plein’ betekend, waar mensen bij elkaar komen om kennis op te doen en te delen. Deze units lijken heel erg op een Grieks plein, alles dichtbij en gezellig. “Op Agora zijn we eigenlijk een minimaatschappij, nu met z’n allen samen zitten ontdek je ook elkaars talenten”, daar is Anneloes van overtuigd. “Nu hebben we aparte werkplekken waar je in alle rust kunt nadenken en werken zonder een ander te storen. Ook een voordeel dat je niet meer naar buiten hoeft als je naar de wc moet”, besloot Anneloes.
Hierna mocht Anneloes samen met wethouder Erik Weijers het lint doorknippen met een ludieke schaar waarop alle leerlingen hun handtekeningen gezet hadden. Schoolleider Angelique Noij was zichtbaar blij met het de nieuwe units. Volgens de wethouder zijn die voor drie jaar gehuurd, dan komen we misschien in De Mallemolen terecht als die dan verbouwd is.”

Uitgelicht

Digitale krant