Wandeling over de Sint-Jansberg.
Wandeling over de Sint-Jansberg. Foto: Irene Ploeg

Natuurexcursie Sint-Jansberg

Algemeen

Op vrijdag 19 april verzorgt IVN een excursie te voet in het gebied rond de Sint-Jansberg. Dit gebied is in 2023 uitgeroepen tot icoonlandschap van Nederland… en terecht! Dit bijzondere stuk natuur is enorm afwisselend en kent ook nog eens een rijke geschiedenis. Een gids leidt u door de bossen en vertelt over natuur en historie van dit prachtige gebied op de grens van Gelderland en Limburg. 

Denk aan goed schoeisel en geschikte kleding. We zullen circa 3 km wandelen met soms een fikse klim. Hoor onderweg de spannende verhalen bij alle historische plekjes en bijzondere natuur. Na afloop weet u alles over vliegende herten, duikende ijsvogels, scharrelende dassen, de Walk of Wisdom, scheurbuikkruid, liefdesbomen, zelf-boerende baronnen en preutse badgasten. 

De start is om 10:00 op de parkeerplaats bij Eethuis De Diepen, Zwarteweg 60 in Milsbeek. Rond 11:30 uur zijn we daar weer terug, waarna er voor de liefhebbers gelegenheid is tot napraten en wat drinken. 

Deelname aan de excursie is gratis. Het aantal deelnemers is gelimiteerd tot 12 personen. Als u meewilt graag uiterlijk tot 14 april aanmelden via: irene.ploeg@gmail.com.

Uitgelicht

Digitale krant