Links Bart de Hingh en rechts Henny Willemsen.
Links Bart de Hingh en rechts Henny Willemsen. Foto: Mathieu Jenniskens

Afscheid bestuursleden AED-stichting Heumen

HEUMEN - De Stichting Hulp bij Hartstilstand Gemeente Heumen, kortweg AED-stichting genoemd,  nam woensdag 27 maart afscheid van twee prominente bestuursleden.

Henny Willemsen was actief betrokken bij de oprichting van de AED-stichting in 2006. In de 18 jaar dat hij de organisatie heeft gediend heeft hij ondermeer een vrijwilligersadministratie opgezet en bijgehouden. Bovendien was Henny vice-voorzitter van het bestuur.
Behalve van Henny moest het bestuur helaas ook afscheid nemen van Bart de Hingh. Bart heeft de afgelopen zes jaren binnen het bestuur de financiën beheerd.

Het bestuur van de stichting is beide heren buitengewoon dankbaar voor hun inzet. Hun vertrek betekent niet dat het bestuur van de AED-stichting nu op zoek moet naar nieuwe bestuursleden. Hierin is reeds voorzien. Als nieuwe bestuursleden mag de AED-stichting Frens Giesbers uit Nederasselt en Frank Visser uit Malden verwelkomen.

De AED-stichting is eigenaar en beheerder van 19 AED’s die in de openbare ruimte hangen. In de gemeente Heumen zijn meer dan 300 vrijwilligers actief die in geval van een hartstilstand kunnen worden opgeroepen om te reanimeren. Dit heeft in de afgelopen 18 jaren al heel wat inwoners het leven gered.

De stichting biedt een basiscursus reanimatie aan en geeft vrijwilligers de mogelijkheid jaarlijks hun vaardigheid bij te scholen in een herhalingscursus. Zo is en blijft Heumen een ‘hartveilige’ gemeente

Wie op zoek is naar meer informatie over reanimatie in de gemeente Heumen kan dit vinden op www.aed-heumen.nl of stuur jouw vragen  naar info@aed-heumen.nl.