Afbeelding

Oogstfeest Breedeweg: Proef, doe mee en geniet!

Algemeen

GROESBEEK – Voor het tweede jaar op rij hebben Hans Cornelissen, Marcel Janssen en Pieter Visser de handen ineen geslagen en organiseren zij op 11 september het tweede Oogstfeest in Breedeweg. De eerste editie was een weergaloos succes! Zeker duizend bezoekers wisten de weg naar het Oogstfeest te vinden.

Tijdens het Oogstfeest staan de grote diversiteit aan lokale producten en de vele creatieve uitingen van plaatselijke ondernemers en particulieren in het middelpunt. Er zal worden gekookt door ervaren koks, met ingrediënten uit de omgeving. Deze ingrediënten zullen ook verkrijgbaar zijn bij de vele kraampjes. Denk aan lokale groenten, olijfolie, pompoenen, courgettes, fruit en wijnen. Of smelt je voor heerlijk ambachtelijk ijs of verse sappen? Het is allemaal te vinden bij het Oogstfeest! Natuurlijk is het Oogstfeest bedoeld voor zowel groot als klein. Voor de kleinere bezoekers zal er een kinderplein (speulwei) zijn.

Ook dit jaar is het weer mogelijk om aan verschillende workshops deel te nemen; bier brouwen of wijn maken, maar ook harnassen maken of handboogschieten. De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door live optredens van regionale muzikanten, zoals fanfare Jubilate Deo en Trente Plus en door optredens van diverse lokale artiesten. Kortom, het Oogstfeest daar moet je zijn geweest! Een laagdrempelig feest voor iedereen, waar alle sterke kanten van Breedeweg en omgeving belicht zullen worden. Een feest, waar men van alle lekkere dingen uit eigen omgeving kan proeven. Dus proef, doe mee en geniet, op 11 september van 10.00 tot 17.00 uur, bij camping 'De Zoete Aagt', Grafwegen 31.

Uitgelicht

Digitale krant