Afbeelding

Groesbeeks Carnavals Clip Festival

Algemeen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Voor de tiende maal wordt op zaterdagavond 18 februari het Groesbeeks Carnavals Clip Festival gehouden in zaal De Linde aan de Cranenburgsestraat in Groesbeek.

Het idee kwam tien jaar geleden van William Janssen, in Groesbeek beter bekend als William van Fiem. Hij nam café 't Huuske over in de Kloosterstraat eveneens in Groesbeek. William was toentertijd al een actieve amateurfilmer, die menige activiteit of gebeurtenis in het Groesbeekse heeft vastgelegd.

'De bedoeling was om dit te gaan organiseren in mijn pas geopend café, maar dat bleek helaas niet te lukken. Er waren in het eerste jaar liefst elf aanmeldingen van schlagergroepen die hun schlager op de videoclip wilde vastleggen. Mijn café was wel groot genoeg voor het grote beeldscherm, maar te klein om de hoofdrolspelers te kunnen herbergen. Ik heb toen contact gelegd met De Linde en daar kon ik terecht en nu al voor de tiende maal."

"Acht jaar lang heb ik het alleen gedaan maar de laatste twee jaar doe ik het samen met Niels Rikken. Tegenwoordig zijn de clubjes steeds professioneler en maken ze zelf de mooiste clips", aldus William. 'Ik heb jaren de clip gemaakt van de gebroeders Rossig uit Alverna, een van hun nummers die op de clip is vastgelegd is liefst meer dan 100.000 maal bekeken en dat is dan leuk", laat William weten. Zelf is William lid van carnavalsclub 'Kölse Jungs' (een zestal rasechte carnavalisten), die ieder jaar op de elfde van de elfde naar Keulen gaat om de start van het carnavalsseizoen live mee te maken.

"Wij zelf hebben een clip van Groesbeek Het Keulen van Gelderland. De opname in Keulen is onlangs daar gemaakt gemaakt en de opname in Groesbeek is op een haar na ook geveld. Ook dit jaar zijn er zo'n twaalf deelnemende clubs die hun clip willen tonen. Het belooft dus weer een gezellige boel te gaan worden", aldus William.

Uitgelicht

Digitale krant