Logo gemeentenieuwsonline.nl

Personeel Kegro Deuren blij met terugkomst oprichter Jan Kersten

GROESBEEK – Het merendeel van de 161 medewerkers van de Groesbeekse deurenfabriek Kegro is blij dat de oprichter van het bedrijf Jan Kersten weer de scepter gaat zwaaien over het bedrijf aan de Industrieweg in Groesbeek.

Jan Kersten heeft in augustus 1974 het bedrijf Kegro Deuren zelf opgericht nadat hij in een schuurtje bij zijn ouderlijke woning aan de Hoge Horst samen met zijn vader al vele kozijnen en deuren gemaakt had. Een leraar van de plaatselijke ambachtsschool had al snel in de gaten dat Jan over handelsgeest beschikte. Als de leerlingen tijdens de praktijk les een kozijn moesten maken, was het Jan die – nadat het werk beoordeeld was – het voor een habbekrats kocht van zijn medeleerlingen, om het vervolgens weer te verkopen.

In de goede tijd werkte er 350 werknemers bij het Groesbeekse deurenbedrijf Kegro en was toentertijd de grootste werkgever van Groesbeek. Hiervoor heeft Jan in 2000 een Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen . In 1993 heeft Jan voor de eerste maal Kegro Deuren verkocht en in 1999 heeft hij samen met investeerder Marcel Boekhoorn tien bedrijven overgenomen waaronder Kegro.

In 2007 heeft Jan zijn aandelen aan Boekhoorn overgedaan en heeft onlangs Kegro Deuren weer terug gekocht. Volgens Jan Kersten trekt de bouw weer helemaal aan en uiteraard ook de verkoop van deuren. Kersten gaat 7,5 miljoen investeren om het bedrijf weer te laten groeien. Momenteel zijn er 161 werknemers actief bij Kegro Deuren en Kersten verwacht dat er eind volgend jaar 250 werknemers bij Kegro zullen zijn. Bij terugkomst na de vakantie op 21 augustus zwaait Jan Kersten weer de scepter.

Reageer als eerste
Meer berichten