Logo gemeentenieuwsonline.nl

Wim Wennekers erelid De Treffers overleden

GROESBEEK - De Treffers ontving vrijdag het droevige bericht dat erelid Wim Wennekers donderdag 3 augustus op 90-jarige leeftijd is overleden. Wim is meer dan 70 jaar lid geweest van De Treffers.

Wim werd vlak na de oorlog lid van De Treffers, hij werd uitgezonden naar Indonesië, daar dacht hij met weemoed aan zijn vereniging. In 1956 kwam Wim als broekie in het bestuur en is 40 jaar lang bestuurslid gebleven en was bij vele activiteiten binnen De Treffers betrokken. Een van zijn eerste taken was als lid van de bouwcommissie de realisatie van de accommodatie in het Herwendaal achter café Hanneke. Samen met Tön de Bruin vormde Wim de kiencommissie eerst in de zaal van Jan van Toon, later De Amstelbron en vervolgens De Hoeve. Wim verzorgde ook allerlei zaken rond het veld zoals de verzorging van de reclameborden en de afrastering en was actief betrokken bij het afleggen van ziekenbezoeken aan de zieke leden.

In 1978 verhuisde De Treffers van het Herwendaal naar sportpark Zuid aan het Nijerf. Wim werd binnen het bestuur verantwoordelijk voor de accommodatie. Hoogtepunt in die tijd was misschien wel de realisatie van nieuwe lichtmasten. Kortom, Wim was alle dagen voor allerlei werkzaamheden te vinden op sportpark Zuid. Deze taken zijn langzamerhand overgenomen door de maandaggroep, een groep van tussen de 25 en 30 personen die iedere maandagmiddag het sportpark onder handen nemen, daarvan was Wim ook een enthousiast lid. Voor al deze werkzaamheden is Wim benoemd tot erelid van De Treffers en heeft in 1995 de Gouden Bondsspeld van de KNVB in ontvangst mogen nemen. De vereniging De Treffers en haar leden is Wim veel dank verschuldigd voor zijn grote betrokkenheid en inzet voor de club op Zuid. De avondwake is dinsdagavond om 19.00 uur is de Cosmas en Damianuskerk aan de Pannenstraat in Groesbeek waar woensdagmorgen om 10.30 uur ook de uitvaartsmis zal zijn. Daarna zal Wim ter aarde worden besteld op de begraafplaats aan de Kloosterstraat in Groesbeek.

Reageer als eerste
Meer berichten