Logo gemeentenieuwsonline.nl

Het 3 Oever Festival: de Open Atelier Route

REGIO - Van 15-17 september wordt De Gelderse Poort omgetoverd tot het decor van het 3 Oever Festival. Drie dagen lang muziek, theater, verhalen, eten& drinken, dans en exposities in het mooiste landschap van Nederland. Heel veel mensen doen mee om hier een onvergetelijk weekend van te maken: artiesten, kunstenaars, horeca-ondernemers, vrijwilligers en publiek.

Het 3 Oever Festival is vorig jaar begonnen met de Open Atelier Route waarbij beeldend kunstenaars in De Gelderse Poort hun atelier open stellen of met hun kunstwerken een weekend ergens gaan exposeren. Dit sloeg aan, zodat er dit jaar ruim dertig deelnemers zijn.

Schilderen, beeldhouwen, bronsgieten, fotografie: het is er allemaal. Tijdens de openingsuren zijn de kunstenaars ook aanwezig om uitleg te geven over hun manier van werken. In een aantal ateliers zal ook muziek te horen zijn. Op elke oever is een fietsroute uitgezet, waarbij alle ateliers zijn verbonden. Deze routes zijn ook weer onderling verbonden via de 3 veerponten, zodat er ook op de andere oevers op ontdekkingstocht kan worden gegaan.

Dit jaar wordt er ook een 3 Oever Open Atelier-waaier uitgebracht. Elke kunstenaar heeft een eigen bladzijde in deze waaier met informatie over de kunst, maar ook over het adres en de mogelijkheden om met elkaar in contact te komen. Deze waaier zal het hele verdere jaar gebruikt kunnen worden en ook te koop zijn bij VVV's en andere adressen. Meer informatie staat op www.3oeverfestival.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten