Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Peter Hendriks

Oogstfeest grote trekpleister op De Zoete Aagt

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – Ook de derde editie van het Oogstfeest bij de natuurcamping De Zoete Aagt aan de Grafwegen in Groesbeek is weer een grote trekpleister gebleken. Ditmaal had de Landschapsparade die voor de tweede maal gehouden werd zich hierbij aangesloten.

In totaal vele honderden mensen hebben zondag een bezoek aan de camping gebracht om te genieten van de muziek en niet te vergeten de streekproducten die vooral werden gepromoot. Daarna werd er uitstekend voor de inwendige mens gezorgd. Marcel Janssen een van de organisatoren van het oogstfeest heette de aanwezigen om 11.00 uur welkom, waarna hij met de Jan van Tutti-band het muzikale gedeelte opende. Zij werden gevolgd door het koor Vivace, Ton Roelofs met zijn akoestische gitaar, de slagwerkgroep van Jubilate Deo en 'Alles 'sloot het Oogstfeest zondag in de namiddag af. Rond 14.00 uur – bij terugkomst van zo'n honderd natuurliefhebbers die er al een route in het mooie gebied van De Bruuk en Reichswald hadden opzitten van liefst drie uur.

Voor wethouder Erik Weijers - die zelf ook meegelopen had – vond het een prachtige dag in een prachtige omgeving waar men dankzij de gidsen veel geleerd heeft. Daarnaast hebben zo'n 50 kinderen uilenballen ontleed. Vervolgens kwam de parade de camping op, bestaande uit leden van fanfare Jubilate Deo (niet in uniform) en de senioren van de rooms-katholieke Jonge Boeren, die een menselijke piramide midden op het feestterrein wisten te maken. Zij kregen een daverend applaus. Het Oogstfeest is niet meer weg te denken in Groesbeek.

reageer als eerste
Meer berichten