Rood Wit verslaat Overasseltse boys

Algemeen

GROESBEEK - In het KNVB bekertoernooi wist Rood Wit afgelopen zondag in Overasselt de plaatselijke voetbal club met 2-7 te verslaan.

In een sportieve wedstrijd kwam Rood Wit na 7 minuten op voorsprong. Met een verre trap werd Khalid el Hadoutti bediend en de wist de bal onberispelijk in te schieten, 0-1. In de 22e minuut werd er balverlies geleden op het middenveld wat door Overasselt goed werd afgestraft, 1-1. Acht minuten later was het weer Khalid die de bal goed meenam en opnieuw het net vond, 1-2. In de 32e minuut werd de voorsprong weer groter. Een beheerste actie van Luuk Poos werd de doelman teveel en de score werd 1-3. Weer drie minuten later werd een vrije trap op de 16 meter door Glen Wijnhoven langs d muur in de benedenhoek geschoten en was de keeper weer kansloos, 1-4.

Na de thee kwam Rood Wit weer goed uit de startblokken. In de 50e minuut werd de bal in eerste instantie nog door de keeper gestopt maar de bal kaatste daarbij tegen een verdediger. De bal verdween daardoor nog in het doel, 1-5. Vier minuten later kwam de 1-6 op het scorebord. Een bekeken schot van Mika van Geele verdween prachtig diagonaal in de het net vlak naast de tweede paal, 1-6. Het duurde tot de 80e minuut voordat de mannen van Overasselt weer wat terug konden doen. Geklungel in de achterhoede werd door de aanvallers goed afgestraft en de bal verdween onhoudbaar in het net, 2-6. Gelukkig maakte de verdedigers van Rood Wit het snel weer goed. Een fraaie aanval werd door Marc Gunterman keurig afgerond met een mooi schot, 2-7. Dat werd meteen ook de eindstand van deze aantrekkelijke wedstrijd.

Aanstaande donderdag moet Rood Wit om 20.00 uur aantreden voor de afgelaste wedstrijd tegen het nijmeegse DVE/Trajanus. Aanstaande zondag gaat de competitie van start. Dan speelt Rood Wit om 4.00 uur thuis tegen DIO uit Druten.