De Treffers overklast in Werkendam

GROESBEEK - Uit bij Kozakken Boys is De Treffers tegen een flinke zeperd aan gelopen. De thuisploeg won met 5-0 en was behoudens het eerste kwartier na rust heer en meester op sportpark De Zwaaier.

Het huidige De Treffers is (nog) geen schim van de ploeg die vorig jaar een vierde plaats behaalde in de tweede divisie. Hierbij dient natuurlijk opgetekend te worden dat drie aanvallende vertrekkers veertig doelpunten scoorden in het seizoen 2016-2017. Op zaterdag 16 september liet Kozakken Boys zien dat het minimaal een klasse beter is op het moment.
Strijd kan de ploeg van Anton Janssen niet kwalijk genomen worden. De gehele eerste helft was echter in handen van de vlot combinerende ploeg van Danny Buijs. Dit resulteerde in een ruststand van 2-0

In de rust probeerde Anton Janssen orde op zaken te stellen met een tweetal wissels. Bryan Sirvania en Dyon Gijzen bleven in de kleedkamer achter en Bram Eltink en Nick de Bondt verschenen aan de aftrap.
Het eerste kwartier na rust speelde De Treffers frisser en feller dan de eerste helft. Dit werd onderbroken doordat scheidsrechter Joey Kooij een duel om de bal beoordeelde met een directe rode kaart voor Bas Hendriks. Hierin was echter absoluut geen opzet in het spel. Direct naar de vermeende overtreding schoot Stout de bal nog bewust hard tegen Bas Hendriks aan maar hij ontkwam met een gele kaart.
Met tien man werd het voor Kozakken Boys nog gemakkelijker om de overwinning over de streep te trekken. In de 63e minuut werd het 3-0 door Mendes Moreira. Hij kopte, geheel vrijstaand, de bal achter Niels.
Hiermee was de Werkendamse dadendrang nog niet voorbij. Twee minuten later schoot Jeffrey van Nuland een afgeslagen corner prima in waardoor het 4-0 werd. Ondanks kansen werd de 5-0 pas bereikt in de 88e minuut. El Azzouti was de maker.

Aanstaande dinsdag staat de eerste ronde in de KNVB beker op het programma. Om 19.45 uur trappen we in Genemuiden af tegen de plaatselijke sportclub. Om een ronde verder te komen moet het beter.