Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Goede doelen blij met succes Groesbeekse Kringloop Sint-Michael

Algemeen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Diverse goede doelen zijn al vijf jaar blij met het succes van de Groesbeekse Kringloop Sint-Michael dat op 24 september haar 5-jarig bestaan viert. Vijf jaar geleden begon André Brouwer – ondanks negatief advies -in een hal van 200 m2 bij Hofmans aan de Cranenburgsestraat in Groesbeek.

Daar liep de kringloop al buitengewoon goed. Na een jaar moest er een andere en grotere ruimte gezocht worden, omdat de hal gesloopt werd. Het oog viel op het voormalige pand van TIO aan de Industrieweg 19 met liefst een oppervlakte van 2.500 m2 en daar zit ze tot op de dag nog steeds. En vieren binnenkort het 5-jarig bestaan.

Kringloop Groesbeek wordt momenteel gerund door dertigl vrijwilligers die enkele dagen per week de handen uit de mouwen steken om de honderden klanten van dienst te zijn. Wat een enorme toeloop heeft genomen zijn de religieuze artikelen. André heeft het idee dat de mensen steeds meer thuis geloven en niet meer in de kerk.

Ook zijn er veel studenten en ouderen die hier hun kamer komen vullen. Kringloop SintMichael heeft voor elk wat wils: van eierdopjes tot wandmeubels. De kringloop weet zich al vijf jaar staande te houden zonde ook maar één cent overheidssubsidie. Zondag 24 september wordt het eerste lustrum gevierd met een springkussen en suikerspin voor de kinderen terwijl een tiental Groesbeekse artiesten van 12.00 tot 16.00 uur optredens zal verzorgen. Het wordt hopelijk weer een volle bak, aldus André.

De voedselbank krijgt wekelijks 80 tot 100 verse groentepakketten en kinderen die gebruik maken van de voedselbank krijgen een gratis kaart voor KinderVakantieWerk. Daarnaast hebben diverse Groesbeekse instellingen en verenigingen een bijdrage of artikel gekregen zoals Moeder en Kind, Inloophuis, fanfare Wilhelmina, banken op kerkhof, speeltuin De Hommels, De Meent, kerstgroep voor protestante kerk, beeld voor Mariendaal, mantelzorg en knuffels voor Roemenië.

Uitgelicht

Digitale krant