Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Drukte op Bevrijdingsfestival en kindervrijmarkt Groesbeek

Algemeen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Rondom het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 aan de Wylerbaan in Groesbeek was het een behoorlijke drukte tijdens het Bevrijdingsfestival en kindervrijmarkt.

Er was een uitgebreid programma voor jong en oud. Zo was Albert van Spierenburg aanwezig met een aantal doedelzakspelers, die zoals vorige edities een speciale sfeer creëerde rondom het museum. Overigens over muziek viel niets te klagen: de gehele middag was er een komen en gaan van bands. Zo zorgde de big band Delta Swing Band voor een overvol terras evenals de Pauwergirls, de Murrayfields Regiment Pipes en Drums en The Cowpokes er niet voor onder deden.

Daarnaast had de show van radiografische bestuurbare militaire modelvoertuigen evenmin niet over belangstelling te klagen. Ook enkele Living statues op het terrein waren niet van een standbeeld te onderscheiden. Daarnaast kon men een rit van dertig minuten langs de slagvelden van Market Garden maken. Het mooie weer zorgde voor honderden belangstellenden en daarnaast was er nog de doortocht van de Euregio Vrijheidswandeling die over het terrein liep.

Ook voor de kinderen was er van alles georganiseerd. Zij konden met behulp van hun ouders van hun overtollig speelgoed afkomen en hebben daarmee hun spaarpotten flink weten te spekken. Ook konden zij zich laten schminken. In het museum zelf was er op sommige plaatsen ook geen doorkomen meer aan, daar waren ook diverse activiteiten en dergelijke georganiseerd. Ook was er volop aan de inwendige mens gedacht waar overigens gretig gebruik van werd gemaakt. In ieder geval kan het Bevrijdingsfestival en kindervrijmarkt de boeken ingaan als zeer geslaagd in alle opzichten.

Uitgelicht

Digitale krant