Afbeelding

Koken en meer…

Algemeen

BERG EN DAL - Wat was het een mooie en vooral lekkere ervaring! Uitgenodigd worden door de kookclub om een keer mee te eten heeft me een kostelijke avond opgeleverd.

Rond zes uur komen de eerste leden aan bij dorpshuis Kerstendal in Berg en Dal. Het zijn de kokers van deze avond. Alle ingrediënten worden neergezet en binnen de kortste keren ben ik aan de slag met de salades. Iedereen helpt mee om de maaltijd verder af te maken terwijl er ondertussen geanimeerd gepraat wordt. Het is bijzonder om te zien en te beleven hoe mensen met een totaal andere achtergrond van kapper en hovenier tot ict'er al jaren maandelijks samen koken en een heerlijke avond beleven. Het is bovendien heel goed om te zien hoe de kookclub gebruik maakt van de huiskamer zoals het bedoeld is. Een ontmoetingsplek voor de inwoners van de kern Berg en Dal een plek om initiatieven te ontwikkelen.

Buiten worden de barbecues opgestookt en al gauw kan het voorgerecht op de grill. Sardines op een bedje van ricotta, pesto en een stukje stokbrood. Niks meer aan doen! Ook de rest van de maaltijd is heerlijk: Regenboogforel van de gril met een Griekse salade en als toetje aardbeien Romanov. En dat alles aan een prachtige mozaïek tafel buiten met gezellige mensen. Een topavond!

Wellicht inspireert het u ook om samen met buurtgenoten of dorpsgenoten aan de slag te gaan in de huiskamer in Berg en Dal. Neem dan contact op met Dorpshuis Kerstendal via 024 684 2964 of Petra Kregting, 06 53764809.

Uitgelicht

Digitale krant