Eigenaar betrapt inbrekers

Algemeen

GROESBEEK – De eigenaar van een woning aan de Vijverweg in Groesbeek heeft zondagavond omstreeks 22.40 uur bij thuiskomst inbrekers in zijn woning overlopen.

De eigenaar kwam thuis en het viel hem op dat er een raam open stond waar normaal een rolluik voorzit. Ook binnen was het donker, terwijl er altijd wel een lampje of iets dergelijks brandt. Hij liep naar binnen en zag op de aanrecht in de keuken inbrekers werktuig liggen. Toen realiseerde hij zich dat het mis was, aldus de gedupeerde. "Ik ben naar buiten gegaan en keek door het raam dat open stond, weer naar binnen en zag een inbreker lopen. Daarop heb ik direct de politie gebeld en dat is vervolgens gezien door de inbrekers die vermoedelijk via het balkon het hazenpad hebben gekozen."

De politie kwam na zo'n 11 minuten met vier patrouillewagens ter plaatse en heeft vervolgens de gehele buurt afgezocht naar de inbrekers, echter zonder resultaat. In eerste instantie zou de politie assistentie krijgen van een politiehelikopter maar die liet de komst afweten. Wel kwam een politiehond, echter ook zonder resultaat. Maandagmorgen heeft de technische recherche sporenonderzoek gedaan en DNA-materiaal veilig gesteld. Bij de inbraak is een onbekend geldbedrag en wat spullen buitgemaakt. De eigenaar heeft maandag al alarm op zijn woning laten aanbrengen. De politie heeft zondagavond laat via Twitter nog een beroep gedaan op de inwoners van Groesbeek, vooral uit de omgeving van de Vijverweg, als ze iets verdachts zien, direct 112 te bellen.

Uitgelicht

Digitale krant