Fietsexcursie ´Werk in uitvoering´door de Millingerwaard

Algemeen

MILLINGEN/KEKERDOM - Op zaterdag 7 oktober 2017 organiseert Staatsbosbeheer van 10:00 tot 12:30 uur een fietsexcursie door de Millingerwaard voor omwonenden en belangstellenden.

De afgelopen jaren is er veel werk verzet in het project gebied voor ruimte voor de rivier en natuurontwikkeling. Sinds mei is de Waal in verbinding met de nieuw gegraven stroombaangeul in de Millingerwaard. Hiermee is het waterveiligheidsdoel van de herinrichting gerealiseerd. Een goed moment om omwonenden en belangstellende uit te nodigen voor een 'Werk in uitvoering' excursie door het gebied. Start is in het Wilderniscafé in Kekerdom.

Regelmatige bezoekers van de Millingerwaard zien dat er de afgelopen jaren veel werk is verzet in dit gebied. De Millingenwaard ligt in een dynamisch rivierlandschap langs de Waal en is onderdeel van de Gelderse Poort. Hier bepaalt de rivier de ontwikkeling van de natuur. In dit natuurgebied is jaren volop gewerkt aan het realiseren van waterveiligheid en grote stukken aaneengesloten riviernatuur. Geulen zijn gegraven, bedrijf de Beijer BV is uitgeplaatst, en de verbinding met de Waal gemaakt.

Fietsexcursie

Graag laat Staatsbosbeheer zien wat er de afgelopen jaren is veranderd in de Millingerwaard en waarom dat is gedaan. Op zaterdagochtend 7 oktober kan iedereen onder het genot van een kopje koffie/thee in Wilderniscafé Waard van Kekerdom de informatiefilm over het project Millingerwaard bekijken. Ook wordt er kort verteld welke werkzaamheden er de komende tijd nog worden uitgevoerd. Na deze uitleg begint de fietsexcursie door de Millingerwaard waarbij op een aantal plekken een toelichting wordt gegeven over de veranderingen in de Millingerwaard.

De fietsexcursie is op zaterdag 7 oktober van 10:00 tot 12:30 uur. Begin- en eindpunt is Wilderniscafé Waard van Kekerdom, Weverstraat 94 in Kekerdom. Aanmelden is wel nodig: uiterlijk 2 oktober per email naar rivierprojecten@staatsbosbeheer.nl onder vermelding van 'Deelname excursie Millingerwaard 7 oktober 2017´.

Uitgelicht

Digitale krant