Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Peter Hendriks

Inbrekers vangen nu ook bot in Leuth

Foto: Peter Hendriks

LEUTH – Als het goed is vangen vanaf heden inbrekers die hun slag willen slaan in Leuth bot. Sinds woensdagmorgen zijn er op de ingangswegen van Leuth vier BuurtWhatborden geplaatst om de eventuele inbrekers er op te attenderen dat inbreken in Leuth zonder gezien te worden bijna onmogelijk is.

In Leuth zijn momenteel 259 huishoudens aangesloten bij de BuurtWhatsApp. Volgens de initiatiefnemer Sjoerd Rutten zijn er in Leuth nu drie groepen actief die nauw contact met elkaar hebben als er onraad in Leuth is of dreigt, aldus Sjoerd. Volgens burgemeester Slinkman is dit een stevige basis, de mensen zijn enthousiast en te hopen is dat voor inbrekers de leut voorbij is in Leuth.

De meeste kerkdorpen zijn inmiddels voorzien, aldus Slinkman,. "Alleen voor Groesbeek zelf kunnen we nog wat mensen gebruiken, die de regie op zich willen nemen voor bepaalde wijken." Samen met Sjoerd Rutten onthulde Slinkman aan de Bredestraat het BuurtWhatsAppbord, zodat ook daar de inbrekers rechtsomkeer kunnen maken.

reageer als eerste
Meer berichten