Logo gemeentenieuwsonline.nl

Namen leden toneelclub Door Eigen Kracht Omhoog (D.E.K.O.) circa 1952

De vorige week was onder deze foto alleen de geschiedenis van de Groesbeekse toneelclubs te lezen en niet de namen van de toneelspelers. Omdat die niet zonder moeite achterhaald zijn, leek het gepast de foto nogmaals te plaatsen, nu met vermelding van hun namen. Daarvoor in de weer waren Piet en Matthijs Janssen en Theo Wijers, die op het Woonzorgcentrum De Meent enige van de Breedeweg afkomstige dames raadpleegde.

Door Gerrie Driessen. Heemkundekring Groesbeek.

Deze unieke foto bevond zich in het archief van wijlen pastoor G.Thuring (parochie Breedeweg) en is in aug. 2017 door Teun van Grinsven overgedragen aan het archief van de Heemkundekring. Hoe lang DEKO actief is geweest, is niet achterhaald. Waarschijnlijk niet zo heel lang want op 9 juli 1954 wordt in Breedeweg de R.K. Gemengde Toneelvereniging 'Sint Tunnis' opgericht. Als bezielende leden worden dan o. m. genoemd: H. van Bentem en H. Giesbers, voorheen lid van D.E.K.O.

FOTO. 1e rij. Geknield. Van links naar rechts: Toon Kersten (de Zoem), Menne Schaap, Wim Fleuren (van Drikus Fleuren), Frans Janssen (van Poppe Hent), Hemmy van Breemen en Jan Peters (de Voeger)

2e rij: Hent Janssen (de Bij), Jac. Meijers, Herman van Bentem, Cornelis Cillessen (Soelie), Harrie Giesbers en de onderwijzer Piet Küsters.

  1. e rij: The Janssen (van de Pop) , Jan Cillessen (Soelie), Heinz Derksen, The Wijers (van Lok), Antoon de Bruin, Hent Janssen (van Poppe Hent), Willy Hendriks. 4e rij: met vlag is Hein Fleuren en rechts Jan Teunissen (Schaap)
reageer als eerste
Meer berichten