Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Bert Roodbeen

Elly Daamen geïnstalleerd als nieuwe schutterskoningin in Leuth

Foto: Bert Roodbeen

LEUTH – De Leuthse schutterij Vriendenkring heeft de traditie voor het jaarlijkse kermisgebeuren voortgezet. Zaterdagavond werd er een H.Mis gehouden en zondagmiddag moesten alle schutters geüniformeerd op appel komen om de schuttershoogheden allemaal thuis op te gaan halen.

Eerst werd het nieuwe koningspaar Elly Daamen van de Brink met haar prinsgemaal Jos aan de Bredestraat opgehaald gevolgd door de jeugdkoning Jort Nas. Daarna werd het oude koningspaar Geert en Sandra Vink en hun dochter de oude jeugdkoningin Tess opgehaald. Daarna ging de bonte stoet naar de woning van het keizerspaar Marian en Jack Hermsen en als laatste de oud-president Gert Verriet. Daar hadden zich ook de ereleden en wethouder Alex ten Westeneind verzameld. Hierna vertrok men naar het kerkplein waar de schuttershoogheden een vendelhulde stond te wachten. Daarna vertrok het hele gezelschap naar het clubgebouw van de schutterij waar de Koningin Elly Daamen en de jeugdkoning Jort Nas werden geïnstalleerd, nadat eerst het oud-koningspaar en oud-jeugdkoningin waren onttroond.

Alex ten Westeneind was een van de eerste die de kersverse koningin gefeliciteerd heeft. Zondagavond barstte het kermis gebeuren in De Vriendenkring pas echt los met muziek van de kermisband Kaliber. Deze succesvolle band wordt in de pauze geassisteerd door DJ Maikel. Ook maandag is Kaliber in De Vriendenkring te horen en zorgde DJ Robert Pouwels voor de opvulling.

reageer als eerste
Meer berichten